...

90 GÜN KURALI

90 GÜN KURALI

İlk iş deneyimleri genel olarak hem iş veren hemde çalışan için oldukça büyük bir sıkıntıdır. 

Sadece işe başlama süreci değil ondan önceki mülakat değerlendirme süreçleri, personel ve iş yeri için adapte sorunları, iş sürecinde personelin verim sorunları vb gibi nedenler ile ik süreçleri oldukça sorunsal hale gelmektedir. 

Bir çok firma bu sorunları ik süreçlerinde değerlendirme ile aşacağını düşünsede genel olarak pek verimli olmayan bir hale gelmektedir.

Bu neden ile iş veren firmalar, personelin 90 gün süre ile iş yerine alışması süreci uygulamaya geçirmeye çalışıyorlar. Bu süreçde hem personel işden çıkarılma stresi olmadan stressiz bir şekilde çalışabilmektedir. Tabi süreç sonunda da ek bonuslar ile personeli mutlu etmek önemli. Personeli de 90 günlük başarıya göre ödüllendirmek önemli bir kriter.

McDonald's ve Wendy's yeni çalışanlara 90 gün sonra ödenmek üzere yüzlerce vaat ediyor. CVS Health ise depo çalışanlarına 90 gün sonunda 1000 dolar vaat ediyor. 

Çalışanların işi erken bırakmakları şirketlere binlerce dolar kayıp yaşatıyor. Bu yüzden 90 gün kuralına büyük önem veriyorlar. Bu şekilde uzun vadede kazanca çevrilmesiyi amaçlıyorlar.

BLOG KÜNYE

İsim : 90 GÜN KURALI
Kategori : İş Hayatı
Yayın Tarihi : 25.08.2022
Görüntülenme : 252
Etiketler :
#90 gün , #kariyer , #ik , #mcdonals , #webdys , #cvs health , #iş veren , #personel , #1000 dolar , #prim
YÜKLENİYOR
YORUM
YAP
ARKADAŞINLA
PAYLAŞ
SAYFAYI
YAZDIR
ŞİKAYET
ÖNERİ